Kundcase

Piggelinjakten

ApputvecklingSystemutvecklingWebbutvecklingAffärsutveckling

Vårt uppdrag

Piggelinjakten, en tradition som har pågått sedan 1979, syftar till att främja barns fysiska aktivitet. För att anpassa sig till dagens digitala utveckling skapades en mobilapplikation. Målet med appen var att göra det roligare för barnen att logga sina poäng samt att underlätta administratörernas hantering av statistiken. Den nya digitala plattformen erbjuder en modern och interaktiv upplevelse, vilket inte bara lockar barnen till ökad deltagande utan också underlättar processerna för dem som ansvarar för arrangemanget.

”Vid starten av Piggelinjakten 1979 handlade allt om att få barn att hitta glädje via fysiska aktiviteter och samtidigt skapa bra vanor. När Ågrenshuset nu hjälpt mig att lyfta konceptet in i framtiden med en Piggelin-app känns det otroligt roligt och viktigt. Dom förstod allt från första början och eftersom dom verkar kunna bygga vad som helst inom IT har framgången kommit också. Nya deltagarrekord och även intresse från hela regionen!”

Pelle Bellander, Piggelinjakten

App-utveckling

När vi utformade designen för Piggelinjakten-appen var vårt främsta mål att skapa en användarvänlig och lockande upplevelse som skulle tilltala barn i olika åldrar. Vi ville säkerställa att appen var pedagogiskt och underhållande samtidigt som den behöll den igenkännliga charmen från sitt ursprung.

Systemutveckling

För att lärare och andra ansvariga skulle kunna lägga in klasser och elever på ett enkelt sätt behövdes en användarvänlig administrationsplattform. Denna plattform möjliggör en smidig registrering och hantering av klasser och elever, vilket underlättar det administrativa arbetet för de ansvariga. Genom denna plattform samlas även statistik, som sedan genereras och delas till kommunerna. Detta ger kommunerna en omfattande överblick över barnens aktiviteter och deltagande, vilket i sin tur kan vara värdefullt för att utvärdera och planera för olika aktiviteter och insatser inom kommunen.

Webbutveckling

En informativ webbsida har skapats för att ge en tydlig översikt över vad Piggelinjakten innebär. Här presenteras grundläggande information om Piggelinjakten, inklusive dess historia, mål och hur deltagandet fungerar.

Affärsutveckling

Hur ska Piggelinjakten utvecklas och vad behöver göras för att öka deltagarantalet? Det är några frågorna som vi arbetar med angående Piggelinjakten.

Kontakt

Fredrik Ulander

Affärssystemsutvecklare

Se nästa case

Hoppets Stjärna
Helhetslösning med formgivning, mediahandler och marknadsföring.
Grafisk formgivningTryck & PrintWebbutvecklingDigital marknadsföringLagerhållning & DistributionMediahandlerAffärsutveckling